28 X de beste restaurants in NoLita in New York om op je radar te hebben >> (2024)

Nolita, een buurt in Lower Manhattan New York, ligt ten oosten van SoHo, ten zuiden van NoHo, ten westen van Lower East Side en ten noorden van Little Italy en Chinatow. Nolita staat voor North of Little Italy en is tegenwoordig je van het. In deze trendy wijk wemelt het van de leuke shops, galerijen en vooral veel goede restaurant. Wat de beste restaurant in Nolita, New York zijn? Je ontdekt hier waar je het beste kunt eten.

Volg @yourlbb op Instagram

28 Beste restaurants in NoLita die je wilt kennen

The Butcher’s Daughter

Dit is een van de trendy restaurants in Nolita New York. Hier ‘slachten’ ze fruit en groentes, om er de lekkerste sapjes en vegetarische gerechten voor je te maken. Het groene restaurant is de hele dag open voor Butcher’s Burgers en andere gerechten.
19 Kenmare Street, New York –thebutchersdaughter.com

Cafe Gitane

Voor de specialiteiten op de kaart loop ik al warm: Moroccan Couscous en Pomegranate Glazed Salmon Fillet. Klinkt goed hè? Ga er naartoe voor de lunch of het diner. Leuk detail: de gerechten worden geserveerd op de originele Cafe Gitane borden.
242 Mott Street, New York – cafegitanenyc.com

Cocoron

Bij Cocoron kun je kiezen om te dineren, het eten te laten bezorgen of het mee te nemen. Wat voor lekkers je er allemaal kunt krijgen? Onder andere warme Pork Kimchi Soba, Vegan Ramen en Mama’s Taste IEKEI Curry. Je hoeft je niet schuldig te voelen na het eten van een flinke portie van dit restaurant, het zijn gezonde gerechten.
37 Kenmare Street, New York – cocoronandgoemon.com

Seamore’s

Verser dan vers: de visgerechten van Seamore’s zijn om te smullen. De Grilled Shrimp Taco’s en Fish + Chips moet je eens geprobeerd hebben. By the way: Chocolate Coconut Tres Leches is de perfecte afsluiter van een avondje dineren. Mmm…
390 Broome Street, New York –seamores.com

28 X de beste restaurants in NoLita in New York om op je radar te hebben >> (8)

© Seamores, New York

Meer restaurants inNoLita die je wilt kennen

Egg Shop

Een ei hoort erbij, dacht het echtpaar Sarah Schneider en Demetri Makoulis, die hun liefde voor een broodje ei delen. Die liefde is omgezet tot een leuke ontbijt- en lunchroom met een verscheidenheid aan eiergerechten. Van burrito’s met ei tot een vier kazen scramble.
151 Elizabeth Street, New York –eggshopnyc.com

La Esquina

Origineel, artistiek, muzikaal en casual. Dat is La Esquina. Op de hoek van Lafayette en Kenmare kun je tot ’s avonds laat vers gemaakte taco’s eten. Deze brasserie is zeker weten een van de beste restaurants in Nolita, New York.
114 Kenmare Street, New York –esquinanyc.com

Lombardi’s

Gennaro Lombardi startte in 1905 de eerste pizzeria in de Verenigde Staten. Nog steeds is Lombardi te vinden in Nolita. Ik kan niet wachten om een keer de kolenoven pizza’s met rokerige korst, tomatensaus en verse mozzarella te proeven.
32 Spring Street, New York –firstpizza.com

Lovely Day

Van 11 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds stil je hier je lekkere trek met heerlijk Japanse gerechten. Ga voor (vegan) Sushi Rolls, Pad Thai of Coconut Curry Noodle. Bestel er gelijk een huissake bij en je maaltijd is compleet.
196 Elizabeth Street, New York –lovelydaynyc.com

28 X de beste restaurants in NoLita in New York om op je radar te hebben >> (9)

© La Esquina

meer beste restaurants in NoLita in New York

Mimi Cheng’s

Ik ben dankbaar dat Hannah & Marian nergens zo lekker konden eten als bij hun moeder thuis en daarom Mimi Cheng’s openden. Want nu kan ik, net als jij, hier ‘s middags of ’s avonds de lekkerste dumplings eten.
389 Broome Street, New York – mimichengs.com

Nom Wah Nolita

Roep een taxi en geef het adres van Nom Wah Nolita op. Ik beloof je dat eten hier je niet zal teleurstellen. Het fast-casual restaurant met zelf service bestelsysteem heeft een wisselde menukaart met verschillende Dim Sum’s.
10 Kenmare Street, New York – nomwah.com

Parm

De Michelinster bekroonde chef-kok Mario Carbone en Rich Torissi laten jou de beste versies van hun Italiaanse familierecepten proeven. Dat Parm een van de beste restaurants in Nolita, New York is, bewijst de lovende recensie van de New York Times.
248 Mulberry Street, New York –parmnyc.com

Pasquale Jones

Sst, vertel dit niet door, want er zijn spots die verborgen moeten blijven. Op de hoek van Mulberry & Kenmare Street verorber je hier, in het neostijl ingerichte restaurant, tijdens het diner of de weekendbrunch houtgestookte pizza’s.
187 Mulberry Street, New York –pasqualejones.com

28 X de beste restaurants in NoLita in New York om op je radar te hebben >> (10)

© Pasquale Jones, New York

Meer restaurants inNoLita die je wilt kennen

Peasant

Van Primi’s zoals Bucatini Carbonara en Rigatoni Alla Vodka gaat mijn hart sneller slaan. Bij dit Italiaanse restaurant combineer je overheerlijke gerechten met huisgemaakte co*cktails. De Dolce’s op de kaart klinken ook al zo goed: Nutella & Vanilla Bean Budino en Hazelnut Flourless Chocolate Cake.
194 Elizabeth Street, New York –peasantnyc.com

Prince Street Pizza

Een keertje geen zin om in je Airbnb huis te koken? Bestel dan een authentieke pizza van Prince Street Pizza. Van Grandma-style Margarita’s tot Broadway Breadcrumb en van vierkante tot ronde Neopolitan Style pizza’s: ze hebben het allemaal.
27 Prince Street A, New York –princestreetpizzanyc.com

Cafe Habana

Als ik zeg Cubaans-Mexicaans, dan denk jij? Juist, gegrilde maïs, taco’s en burrito’s. Je herkent Cafe Habana misschien wel van de videoclip ‘Again’ van Lenny Kravitz. Sindsdien is dit bijna 25 jaar oude restaurant hip and happening.
17 Prince Street, New York –cafehabana.com

Rubirosa

Iedere dag van ‘s middags tot ’s avonds laat kun je naar het gezellige en knusse Italiaans-Amerikaans buurtrestaurant. Naast de beroemde pizza’s kun je ook uit diverse pasta’s kiezen. Maar een panini als lunch is ook altijd een goed idee.
235 Mulberry Street, New York –rubirosanyc.com

28 X de beste restaurants in NoLita in New York om op je radar te hebben >> (11)

© Rubirosa, New York

Meer beste restaurants in NoLita, new york

Ruby’s Cafe

OMG! Je moet de Bondi burger met citroengemarineerde kip proberen. Heb je liever zin om bij een van de beste restaurants in Nolita, New York te ontbijten of lunchen? Ook dat kan elke dag. De gerechten hebben een Australische oorkomst en zijn gemaakt van lokale ingrediënten.
219 Mulberry Street, New York –rubyscafe.com

Tacombi Fonda Nolita

Het is taco-tijd. Bij deze buurt-taqueria springen de lekkere gerechten van de tropische menukaart. Neem bij je taco, quesadilla’s of burrito’s een vrolijk gekleurde co*cktail en waan je even in Mexico.
267 Elizabeth Street, New York –tacombi.com

Estela

Estela is dagelijks geopend voor het diner en in de weekenden voor de lunch. Op de kaart staan gerechten als Market greens with barley tea en Clams with vin Jaune and butter. Waar ik op zit te azen is de Panna cotta with vinegar and honey.
47 East Houston St, New York – estelanyc.com

Socarrat Paella Bar

Een van de meest trendy restaurants in Nolita, New York: Socarrat Paella Bar. De naam verklapt het al, het is een restaurant waar je traditionele Spaanse gerechten zoals paella met gekarameliseerde, knapperige rijst kunt proeven. Ga erheen voor de brunch, lunch of het diner en geniet.
284 Mulberry Street, New York –socarratnyc.com

28 X de beste restaurants in NoLita in New York om op je radar te hebben >> (12)

© Socarrat, New York

Meer beste restaurants in NoLita, new york

Epistrophy

Dit is een van de meest trendy restaurants in Nolita New York. Bakstenen muren, klassieke banken en kleurrijke gerechten. Bij het Italiaanse restaurant, opgericht door vrienden uit Sardinië, schuif je aan voor het ontbijt, brunch, lunch, de borrel of het diner.
200 Mott St, New York – epistrophynyc.com

Little Rascal

Zin in een date-night? Dan ben je hier aan het juiste adres. Het restaurant laat je even een avond, of in het weekend een middag, New York verlaten. De Midden-Oosterse gerechten als Turkisch meatballs, Mom’s recipe Okra en Baklava zijn om je vingers bij af te likken.
163 Elizabeth ST, New York – littlerascalrestaurant.com

Bowery Meat Company

Vlees zoals vlees bedoeld is. Bij dit restaurant krijg je alleen de beste dry-aged rundvlees, karbonades en braadstukken voorgeschoteld. Elke avond ben je welkom bij Bowery Meat Company voor een flinke steak.
9 E 1st ST, New York – bowerymeatcompany.com

Casa Bocado

co*cktails geserveerd in vrolijke Mexicaanse doodshoofdmokken, kleurrijke gerechten op even kleurrijke bordjes. #Hiermoetjezijn. Dit Mexicaanse restaurant is dinsdag tot en met zaterdag voor je geopend voor het diner. Ik moet mezelf echt inhouden om niet direct een ticket naar New York te boeken.
341 Broome St, New York – casabocadonyc.com

28 X de beste restaurants in NoLita in New York om op je radar te hebben >> (13)

© Bowery Meat Company

Meer beste restaurants in NoLita, new york

Pietro Nolita

Ben je na al het wat ongezondere eten in de stad toe aan een gezonde maaltijd? Ga dan naar Pietro Nolita, waar je gezonde, authentieke Italiaanse gerechten kunt eten. Pietro’s favoriete kleur is roze en de muren in het restaurant zijn dan ook knalroze, met andere woorden: ‘ PINK AS f*ck’.
174 Elizabeth St, New York – pietronolita.com

Shoo Shoo

De bohemien cafécultuur van Tel Aviv in hartje New York: bij Shoo Shoo eet je jouw diner of brunch samen, de gerechten zijn er om te delen. Hierdoor geniet je samen van Baba-Ganoo-Shoo, Lebanese Arayes en Moroccan Lamb Rague. Pssst: heb je de Tahini & Dates Semifreddo op de menukaart al gezien?
371 Broome St, New York – shooshoonolita.com

Thai Diner

De naam verklapt al wat je bij dit restaurant eet: Thais. Niet alleen kun je er naartoe voor het diner, je kunt er ook een Thais ontbijt eten. Van Tom Yump Shrimp Woton Soup tot Thai Tea Babka French Toast: het is allemaal erg verleidelijk. Sluit het etentje af met een Thai Coffee Monster, in jawel: de vorm van een monster.
186 Mott St, New York – thaidiner.com

Wayan

In de pittoreske straatjes van Nolita vind je Wayan. Een restaurant met Indonesische gerechten met Franse elan. Als ik nu moet kiezen, dan ga ik voor een van Wayan’s signature dishes: Charred Chicken Lombok met zoete aardappelen en Thaise basilicum.
20 Spring St, New York – wayan-nyc.com

28 X de beste restaurants in NoLita in New York om op je radar te hebben >> (14)

© Wayan

Travel Essentials

Packing Cubes Set

Shop

Dé Backpack met Wieltjes

Samsonite Lichtgewicht Handbagage Trolley

Shop

PreviousNext

bekijk hier nog 3 tips

meer reistips op your little black book

Wist je dat er op Your Little Black Book honderden travel en city guides staan voor bestemmingen over de hele wereld? Ook vind je hier heel veel tips voor écht fijne hotels. Bekijk ze via de linkjes hieronder:

Alle Travel Guides voor landen en regio’s over de hele wereld >>

Alle City Guides voor de coolste steden ter wereld >>

Bekijk hier alle tips voor Nederland per provincie >>

Yourlbb approved hotels >>

YourLBB's nieuwste lijstjes

9 X leuk om te doen voor vaderdag in Amsterdam
Amsterdam Bucketlist: 61 dingen die je minstens één keer wilt doen
12 X de beste strandtenten in Zeeland volgens de Zeeuwen

PreviousNext

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of net geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Book mag ontbreken? Laat het weten via de TIP DE REDACTIE button!

Tip de redactie

28 X de beste restaurants in NoLita in New York om op je radar te hebben >> (18)

AMSTERDAM UPDATES

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het nieuwe AMSTERDAM BUCKETLIST BOEK.

"*" geeft vereiste velden aan

LET’S GET SOCIAL: volg mij op TikTok en instagram

@yourlbb_amsterdam

Volg @yourlbb op Instagram

With love,

Anne

| PS: Ken jij Your Little Black Book’s Green Policy? Hier vind je mijn persoonlijke tips hoe je groener kunt reizen en leven en leg ik uit waarom en hoe ik de CO2 uitstoot compenseer van alle reizen die #teamyourlbb maakt.

Nieuwe Hotels in Nederland

Flora Batava

Relais & Châteaux Weeshuis Gouda

PreviousNext

28 X de beste restaurants in NoLita in New York om op je radar te hebben >> (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 6232

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.