Ontdek de oneindige wereld van internetradio met TuneIn (2024)

Ben je dol op radio en altijd op zoek naar nieuwe stations om te ontdekken? Dan is TuneIn jouw perfecte internetradiogids. Of je nu houdt van pop, jazz, nieuws of sport, met TuneIn vind je altijd de juiste radiostations die bij jouw smaak passen.

TuneIn in één oogopslag: wat, waar en voor hoeveel?

TuneIn bestaat sinds 2002, toen het bedrijf in San Francisco werd opgericht onder de naam RadioTime. Sindsdien heeft TuneIn zich wijd verspreid als internetradiogids: In 197 landen zijn er in totaal meer dan 75 miljoen luisteraars. Het hoge aantal gebruikers is ook te danken aan het feit dat TuneIn al in veel apparaten is geïntegreerd – waaronder streaming speakers van Teufel. Het is ook geïntegreerd in Amazon Echo en verschillende autoradio’s. TuneIn is zelfs beschikbaar op sommige spelconsoles. De radiodienst is beschikbaar als app en als webspeler.

Het aanbod is groot – maar voor de verandering is de keuze aan tarieven voor deze streamingdienst overzichtelijk:

GratisPremium
Prijs8,69 per maand of € 86,98 per jaar
ReclameJaGeen
RadioMeer dan 100.000 radiostationsMeer dan 100.000 radiostations
PodcastsOnbeperkte beschikbaarheidOnbeperkte beschikbaarheid
Live verslag van sportevenementenBeperkt beschikbaarOnbeperkte beschikbaarheid

Met TuneIn kun je direct online afstemmen op radiostations, zelfs zonder in te loggen. Er zijn ook verschillende apps beschikbaar voor alle gangbare besturingssystemen zoals Android, iOS en Windows. Er is bijna geen smartphone waarop je niet op de een of andere manier radio kunt luisteren met TuneIn. Als de advertenties je storen, kun je de premium versie van TuneIn 30 dagen gratis uitproberen en ontdekken of de reclamevrije luisterervaring het geld waard is.

Oude vrienden en nieuwe kennissen: radiostations op TuneIn

Kun je geen geschikt radiostation vinden op TuneIn, dan bestaat het waarschijnlijk niet. Met meer dan 100.000 stations biedt TuneIn een ongeëvenaarde keuze aan muziekgenres, nieuws en programma’s over vrijwel elk onderwerp. Het kan lastig zijn om in dit enorme aanbod de pareltjes te ontdekken. Daarom hebben we een selectie van de beste internetradiostations voor je samengesteld.

Ontdek de oneindige wereld van internetradio met TuneIn (1)

Met TuneIn kun je naar de radio luisteren zoals je gewend bent. Dankzij een lokalisatiefunctie stelt de service direct regionale zenders voor. Tegelijkertijd heb je het grote voordeel dat je niet gebonden bent aan de regionale frequenties. In Groningen kun je gemakkelijk een zender uit Limburg opzetten en je kunt ook overal naar internationale radiopresentatoren luisteren.

Als je nieuwe stations wilt ontdekken, kun je zoeken op muziekstijl: Jazz around the clock? Ontspannen volksmuziek op de achtergrond? Of metal van zonsopgang tot zonsondergang? Ontdek de diversiteit aan radiostations op TuneIn – zelfs met de gratis versie.

Radio of vinyl: luidsprekers van Teufel

Ontdek de oneindige wereld van internetradio met TuneIn (3)

ULTIMA 25 AKTIV + Pro-Ject A1

€ 879,99€ 929,99In verschillende kleuren

Ontdek de oneindige wereld van internetradio met TuneIn (4)

RADIO ONE

€ 129,99€ 169,99In verschillende kleuren

Radio met dat beetje extra: het voordeel van streaming

Als je de radio streamt in plaats van traditioneel de juiste frequentie uit de ruis te pikken, heb je een aantal doorslaggevende voordelen: Als je met TuneIn naar de radio luistert, kun je gewoon op pauze drukken en later op precies hetzelfde punt verder luisteren. Je kunt zelfs terugspoelen als je favoriete nummer net is afgespeeld of als je niet al het verkeersnieuws hebt meegekregen.

Als je een abonnement neemt op TuneIn en betaalt voor de premium versie, heb je zelfs een opnamefunctie tot je beschikking – bijna zoals in de goede oude tijd met de cassette. Alleen veel handiger.

Nóg meer opties met TuneIn

TuneIn staat voor radio, maar de streamingdienst biedt je nog meer dan dat:

  • Podcasts/audioboeken: Als je graag naar goede podcasts luistert, dan vind je bij TuneIn zeker wat je zoekt. Volgens TuneIn vind je er miljoenen podcasts en talkshows over de meest uiteenlopende onderwerpen, of het nu gaat om comedy, eten, cultuur, filosofie of het paranormale. Er staan ook meer dan 100.000 luisterboeken op je te wachten!
  • Live sport: Of het nu voetbal, NFL, hockey of darts is, niet elke wedstrijd kan live op het scherm worden bekeken. Maar met TuneIn mis je niets, zelfs niet als je op weg bent naar een verjaardagsfeestje. Kies uit live verslagen en sporttalkshows uit Duitsland en andere landen.
  • Nieuws: Ben je graag op de hoogte van de laatste wereldgebeurtenissen? Naast bekende zenders zoals NPO2 of BNR Nieuwsradio zijn er talloze andere nieuwszenders die je nieuws van over de hele wereld bieden.

TuneIn inbegrepen: Teufel streaming speakers

  • ONE M:Onder zijn tijdloze behuizing herbergt de ONE M een krachtig 3-kanaals stereosysteem met 7 drivers en 2 passieve membranen. Naast uitzonderlijk geluid biedt deze alleskunner wifi en bluetooth streaming, en kan hij worden uitgebreid met extra smart speakers.
  • MOTIV® HOME: Deze smart speaker is een echte alles-in-één professional en klaar om de beste radiohits af te spelen via TuneIn. Wifi, bluetooth met AAC, Apple AirPlay 2 en Chromecast™ ingebouwd incl. multi-room optie, Spotify Connect, TIDAL Connect – alles is aan boord! Dynamore® Ultra voor virtueel stereopanorama, een klasse D eindversterker en een krachtige lithium-ion batterij voor tot wel 15 uur streamingplezier maken het pakket compleet.
  • CINEBAR LUX: Met deze soundbar haal je een echte alleskunner in huis. Ondanks zijn kleine afmetingen tovert hij bombastisch filmgeluid in de woonkamer en dankzij geïntegreerde TuneIn kan hij ook als radio worden gebruikt als je dat wilt.
  • ▶ Daarnaast hebben al onze soundbars ook geïntegreerde Bluetooth voor draadloze verzending van radio-apps zoals TuneIn.

Meer producten voor het streamen van muziek van Teufel

Ontdek de oneindige wereld van internetradio met TuneIn (6)

Teufel ONE S

€ 199,99€ 249,99In verschillende kleuren

Ontdek de oneindige wereld van internetradio met TuneIn (7)

TEUFEL ONE S Stereo-Set

€ 389,99€ 399,98In verschillende kleuren

Ontdek de oneindige wereld van internetradio met TuneIn (8)

MOTIV® HOME

€ 449,99€ 549,99In verschillende kleuren

Conclusie: radio op een nieuw niveau met TuneIn

  • Meer dan 100.000 radiostations laten niets te wensen over.
  • Je favoriete nummer werd afgespeeld of je wilt de verkeersinformatie nog eens beluisteren? Spoel de stream gewoon terug of pauzeer hem en luister er later nog eens naar.
  • Naast radio kun je met TuneIn ook luisteren naar podcasts, audioboeken, praatprogramma’s en verslagen van sportevenementen of het nieuws volgen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Bild 1: ©Eric Nopanen. Quelle: Unsplash

Ontdek de oneindige wereld van internetradio met TuneIn (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 6074

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.